RÅD OM ENERGIBESPARELSE

Komfurer

Tips til energibesparelse - ovn:

  • Forvarm kun ovnen, hvis den er angivet i madlavningstabellen eller din opskrift.
  • Brug mørke eller lakede eller emaljerede bageplader, da de absorberer varmen langt bedre.
  • Sluk for ovnen 10/15 minutter inden den indstillede tilberedningstid. Fødevarer, der kræver længerevarende madlavning, fortsætter med at lave mad selv, når ovnen er slukket.

Tips til energibesparelse:

  • Brug gryder og pander med bund i samme bredde som brænder / kogezonen.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.
  • Brug den rigtige mængde vand til madlavning og hold potten dækket.
  • Brug en trykkoger for at spare endnu mere energi og tid.

Gaskogeplader

Denne kogeplade har brændere med forskellige diametre. For bedre brænderydelse skal du holde dig til følgende regler:

  • Brug gryder og pander med flad bund og med samme bredde som brænderne eller lidt større.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.
  • Brug den rigtige mængde vand til madlavning og hold potten dækket.

Keramiske elkogeplader uden induktion och elkogeplader med strålningskogezoner

  • Få mest muligt ud af din kogeplades restvarme ved at slukke for denet par minutter før du er færdig med at lave mad.
  • Bunden på din gryde eller pande skal dække kogezonenfuldstændigt; en beholder der er mindre end kogezonen vil forårsage energispild.
  • Dæk dine gryder og pander med tætte låg, mens du koger og brug så lidt vand som muligt. Kogning med låget af vil i højere grad øge energiforbruget.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.

Induktionskogeplader

  • Få mest muligt ud af din kogeplades resterende varme ved at slukke for den et par minutter, før du er færdig med at lave mad.
  • Bunden på din gryde eller pande skal dække kogepladen fuldstændigt; en beholder, der er mindre end kogepladen, vil forårsage spild af energi.
  • Dæk dine gryder og pander med tætte låg, mens du laver mad, og brug så lidt vand som muligt. Tilberedning med låget af, vil kraftigt øge energiforbruget.
  • Brug kun fladbundede gryder og pander.

Ovne

  • Brug mørkfarvet eller emaljebelagt køkkengrej i ovnen, da varmetransmissionen bliver bedre.
  • Når du laver dine retter, skal du udføre forvarmning, hvis det anbefales i brugsanvisningen eller i madlavningsinstruktionerne.
  • Ovnen må ikke åbnes for ofte under tilberedningen.
  • Prøv at tilberede mere end et fadl i ovnen samtidig, når det er muligt. Du kan lave mad ved at placere to fade på samme plade.
  • Tilbered mere end en ret efter hinanden. Ovnen vil allerede være varm.
  • Du kan spare energi ved at slukke for ovnen et par minutter inden tilberedningen er helt færdig. Åben ikke ovndøren.
  • Afrim frosne retter, inden de tilberedes

Emhætter

  • Start emhætten på den laveste hastighed, når du begynder at lave mad,og lad den fortsat køre i et par minutter, når du er færdig.
  • Forøg kun hastigheden hvis der er meget røg og damp og brug kun boost hastighed(erne) i ekstreme situationer.
  • Udskift trækulsfilteret(filtrene), når dette er nødvendigt, for at opretholde en effektiv lugtreduktion.
  • Rengør fedtfilteret(filtrene), når dette er nødvendigt, for at opretholde en effektiv fedtfiltrering.
  • Anvend den største diameter til kanalsystemet i denne vejledning, for at optimere virkningen og minimere støjen.

Sammenlign ( Produkter)

Tilføj endnu et produkt til sammenligning